vineri, 8 ianuarie 2010

Vopsirea parului

Vopsirea parului este una dintre cele mai rapide si dramatice schimbari pe care le poti face imaginii tale si este si o scuza buna pentru a merge la cumparaturi. Vei descoperi subit noi culori in machiaj si imbracaminte ce iti vor fermeca simturile si te vor face sa te simti nou-nouta.

Sunt doua tipuri de vopsea de par: permanenta si semi-permanenta, fiecare cu variatiile sale.

Colorarea permanenta si intensiva care se amesteca cu oxidant. Acesta deschide cuticulele firelor de par si permite fixarea puternica a culorii. Cu cat nivelul peroxidului e mai ridicat, cu atat nuanta va fi mai accentuata si mai deschisa.
Vopseaua semi-permanenta nu schimba radical culorea parului. Aceasta deschide foarte putin cuticulele cornoase ale parului si se inlatura in general dupa aproximativ 20 de spalari. Folosind acest gen de colorare, nu riscati distrugerea structurii parului.

Sunt diferite metode in care iti poti vopsi parul acasa, cu conditia sa primesti mai intai macar sfatul unui stilist.
In cazul unei schimbari radicale de culoare trebuie sa tii cont de tenul tau. Daca este foarte deschis nu este recomandat sa te vopsesti bruneta, iar daca este inchis, blondul nu cea mai potrivita alegere; poate nuante de aluna sau miere. Totusi contrastele cateodata arata minunat, asa ca cel mai bine este sa probezi o peruca sau o mostra din culorea pe care ti-o doresti.

Blonda rupta din soare
Daca te-ai descis sa urmezi calea "eternului" blond, trebuie neaparat sa te consulti cu cineva de specialitate. Nici nu te gandi la acesta varianta daca ai parul vopsit roscat sau brunet. Cel mai reusit rezultat este pe un par saten natural. Nu incerca sub nici o forma acest experiment daca este pentru prima oara in viata ta.

Roscata cu parul "de foc"
Roscatul este cea mai provocatoare alegere, deoarece atrage atentia ca un magnet. Parul contine si pigmenti roscati, asa ca obtinerea acestei culori nu este problematica peste nici o nuanta. Insa daca esti blonda, va trebui sa iti inchizi parul cu cel putin trei tonuri, iar reversul acestui proces este aproape imposibil de realizat. Alt risc ar fi, in loc sa obtii visiniul visat sa te alegi cu un morcoviu...

Satena si naturala
Satenul este si va fi intotdeauna cea mai sigura alegere pentru toate femeile. De ce? Pentru ca se obtine usor, avantajeaza pe toata lumea si este o culoare naturala, care permite concentrarea atenttiei privitorului asupra alor atuuri faciale. Aceasta culoare, combinata cu suvite mai deschise poate crea nenumarate variante de look. De la ciocolatiu pana la blond deschis (ca mierea), acesta nuanta confera foarte multa stralucire si iti permite sa iti ingrijesti parul cu mai multa usurinta.

Bruneta, pana corbului
Negrul este usor de obtinut pentru ca acopera absolul orice culoare si este nuanta care nu iti deterioreaza parul in urma vopsirilor repetate. Daca vrei sa conferi un aer de mister si te-ai hotarat la acesta culoare extrema trebuie sa tii cont de nuanta pielii tale; este recomandata daca ai pielea maslinie sau bronzata. Este minunata pentru o schimbare radicala, dar cu siguranta ca nu pentru bunica ta...

Daca ai facut deja o alegere, trebuia sa stii ca:

Iti poti distruge definitiv podoaba capilara daca ti-ai facut permanent la cel putin o saptamana de la vopsire si daca folosesti oxidantul nepotrivit.

Daca schimbarea de look a devenit una dintre hobbie-urile tale si iti periclitezi conditia parului, foloseste tratamente intensive pentru recuperarea lui, atata timp cat mai poti si foloseste numai vopsele semi-permanente.

Vopseaua semi-permanenta nu acopera firele albe aproape deloc, in schimb confera stralucire, iar cea permanenta conditioneaza vopsirea radacinilor la fiecare 2 saptamani.

Daca iti schimbi culoarea, fii pregatita sa-ti asumi prejudecatile legate de fiecare culoare in parte (blonda-vulnerabila, satena-sincera, bruneta-misterioasa, roscata-pasionala).


Lumea cosmeticelor este confuza, iar cand este vorba de vopsea de par, atat marcile cat si "subdiviziunile" lor sunt nesfarsite! Pe langa clasica "vopsea", mai sunt si balsame, spume si sampoane, toate nuantatoare.
Invata sa separi sortimentele de care ai nevoie de cele care nu ti se potrivesc, pentru a-ti pastra podoaba capilara sanatoasa si stralucitoare, indiferent de conditia parului tau.

Vopseaua intensiva sau permanenta promite colorarea firului de par in profunzime si acoperirea eventualelor fire de par grizonat. De asemenea, datorita concentratiei mai mici sau mai mari de oxidant, iti poate schimba dramatic culoarea parului.

Vopseaua "on/off" iti ofera sansa de a te vopsi, ca apoi daca te razgandesti, sa iti indepartezi culoarea si sa revii la nuanta initiala. Singurul dezavantaj ar fi ca nu dispune de o gama variata de culori (numai brunet si roscat). Blondul nu va putea fi niciodata obtinut cu acest produs pe un par de culoare inchisa.

Spumele colorante sunt de doua tipuri. Sunt cele care se indeparteaza la 12 spalari, gen ton pe ton, avantajul lor fiind ca poti trece brusc de la blond la roscat sau brunet (riscand sa ramana o tenta de culoare chiar si dupa nenumarate spalari). Mai sunt si spumele colorante care dureaza o singura noapte si iti permit sa incerci cele mai nebunesti culori (auriu, argintiu, verde, albastru), dezavantajul lor fiind ca risti sa te murdaresti de vopsea, aceasta nefiind absorbita de par.

Balsamul si samponul nuantator pot fi folosite intre vopsiri, deoarece ii confera vitalitate si luciu, atunci cand vopseaua se matuieste, sau de persoanele care doresc o schimbare de nuanta a culorii naturale. Parul isi pierde nuanta "ton pe ton" in urma a 12-24 spalari.

Vopseaua de par "henna" intra intr-o alta categorie, si anume a colorarii naturale. Este facuta din plante si nu distruge parul in urma vopsirii, ci din contra ii ofera un aspect sanatos si ingrijit. Dezavantajul este ca pe parul colorat cu henna nu mai prinde nici un gen de vopsea, iar de nuanta nu se mai scapa decat cu... foarfeca.
_________________
Sa fim frumoase!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu