vineri, 8 ianuarie 2010

Ingrijirea parului in anotimpul rece

Iarna este anotimpul in care toate problemele estetice capata un alt contur, influenta factorilor climatici necesitand un alt tip de ingrijire. Parul este una din extremitatile care este cea mai des afectata. Nu ne ramane decat sa-l protejam cum putem mai bine. Acoperindu-l cu caciuli, palarii parul se ingrasa si capata un aspect foarte neplacut, iar lasat in contact direct cu temperaturile scazute ale aerului riscam sa se deshidrateze, devenind fragil. Acum e momentul sa-ti ingrijesti parul si sa-i acorzi toata atentia ta. Un plus de ingrijire te va ajuta sa ai un par sanatos si totodata frumos. In continuare vom prezenta principalele probleme ale parului intalnite in sezonul rece si remedii pentru intampinarea acestora.


Parul gras

Acoperirea podoabei capilare este un procedeu de protejare impotriva temperaturilor scazute din sezonul rece. In aceste conditii, parul insa nu mai respira si are tendinta de a se lipi de pielea capului astfel pierzandu-si din suplete, volum si stralucire. Purtarea diferitelor accesorii de sezon: sepci, caciuli, palarii favorizeaza excesul glandelor sebacee, ceea ce duce la o mai rapida tendinta de ingrasare.

Cum evitam acesta problema?

O metoda simpla este folosirea pudrei de talc, cu ajutorul careia se maseaza pielea capului. Pudra de talc duce la indepartarea excesului de sebum. Dupa masare, ea se va indeparta prin periere. Acest procedeu este folosit pentru prelungirea perioadei de spalare a parului, o spalare frecventa a acestuia ducand la stimularea glandelor sebacee.

O alta medoda este masarea energica a pielii capului cu zeama de lamaie. Zeama de lamaie are acelasi efect si in plus previne caderea parului.


Par lipsit de stralucire si de viata

In timpul iernii este greu sa obtinem un par plin de volum si suplete, mai ales daca exista tentatia de a folosi si diverse produse cosmetice de aranjare cum ar fi spuma de par sau fixativul. Aceste adaosuri implica spalarea pentru indepartarea lor de fiecare data cand sunt folosite. Insa spalarile prea frecvente nu sunt recomandate. Asadar cel mai bine este sa nu-ti fortezi parul si incearca sa-l ajuti. Otetul de mere este foarte indicat pentru hidratarea parului. Actiunea sa acida te va ajuta sa obtii efectul dorit indepartand matreata si redand staralucirea parului. Clateste-l dupa spalare cu 20-10 ml otet de mere pe care il lasi sa actioneze cateva minute iar apoi indeparteaza-l cu apa calduta.


Parul fin si uscat

Iarna, schimbarea brusca de temperatura duce la deterioarea si ruperea firului de par. Astfel datorita gradelor mult prea joase, netratat corespunzator parul tau se va subtia sau se va usca. Exista insa cateva remedii care pot preveni si totodata trata aceste probleme.

Pentru intarirea firului de par se recomanda clatirea lui cu o lingurita de pedicuta diluata in 250 ml de apa. Pentru parul uscat si tocit se recomanda folosirea unor uleiuri speciale pe care la gasim in comert. Uleiurile se aplica pe firul de par cu cateva ore inainte de spalare. Pentru uscare, dupa imbaiere, evita pe cat posibil foehn-ul. Foloseste pentru stergere un prosop moale. Pentru hidratarea firelor de par se recomanda folosirea unui sampon potrivit, a unui balsam si a unei masti hranitoare. Iarna nu este indicat sa iesi cu parul ud afara, deoarece aceasta ingheata si astfel se rupe mult mai usor. De asemenea evita dusurile fierbinti, foloseste apa calduta. Apa fierbinte poate usca parul si duce la deteriorarea acestuia.
_________________
Sa fim frumoase!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu