vineri, 8 ianuarie 2010

Testul parului

Toate ne dorim un par frumos, un par care sa indemne la atingere, un par stralucitor. Din pacate trebuie sa luptam cu o armata de factori daunatori, de la poluare la stres, pentru a obtine un par frumos. Cum stim insa ca parul nostru tanjeste dupa mai multa atentie? Cum putem sa aflam daca, podoaba noastra capilara sufera de deshidratare? Iata cateva moduri eficiente:

Compararea radacinilor cu varfurile Luati o suvita de par si comparati varful cu radacina, luand in considerare diametrul, culoarea si stralucirea firului de par. De obicei varfurile sunt mai uscate, acesta fiind rezultatul vopsirilor repetate, al uscarii cu foenul si al influentei factorilor mediului inconjurator. Daca insa culoarea radacinilor este fada in comparatie cu varfurile, inseamna ca firului de par ii lipseste melanina sau alti pigmenti, consecinta a decolorarii cuticulelor. Acest tip de par este de obicei foarte greu de coafat.

Testul lampei Aprindeti o lampa puternica si pozitionati-o in fata oglinzii. Priviti-va in oglinda, astfel incat capul sa acopere lampa, iar sursa de lumina sa nu fie vizibila. Daca observati o mica aoreola in jurul capului, atunci inseamna ca parul este stralucitor si reflecta foarte bine lumina.

Testul cu faina Puneti putina faina (30 g) intr-o farfurie si treceti o suvita de par prin ea. Observati cantitatea de faina retinuta de suvita, iar daca suvita este aproape curata, inseamna ca aveti un par foarte sanatos. Daca parul a retinut mai multa faina, inseamna ca firul este foarte moale, fin si lipsit de vitalitate.

Testul ondularii Separati cateva fire de par, trageti usor de ele si observati rezultatul. Daca in urma experimentului se formeaza spirale regulate, inseamna ca parul are elasticitate. In schimb, daca se vor forma spirale neregulate sau chiar se rupe, inseamna ca aveti un par foarte uscat.

Testul udarii Acest test este pentru persoanele cu par ondulat. Udati o mesa de par, apoi stergeti-o putin. In cazul unui par sanatos, buclele vor "lupta" sa isi reia forma initiala. Daca vor ramane cu o ondulatie mult mai slaba, inseamna ca parul este afectat de eventualele permanentari si vopsiri.
_________________
Sa fim frumoase!

Un comentariu: